Houtconstructies | Decleir

Onze mogelijkheden

01.

CLT

Cross Laminated Timber

Cross Laminated Timber (CLT) of kruislaagshout bestaat uit minimaal 3 kruislings ten opzichte van elkaar gelijmde lagen constructiehout. Deze platen kunnen door hun massieve karakter uitgebouwd worden tot hele woningen, appartementen of zelfs woontorens. Het grootste voordeel van CLT is dat, na een nauwkeurige voorbereiding en productiefase, de opbouw op de werf erg snel kan gaan.

Crosslaminated timber noritec x lam 125469 3b

02.

MB

Magnum Board

Magnumboard (MB) is een uniek houten bouwsysteem waarbij de wanden of vloeren samengesteld zijn uit meerdere lagen technische houtpanelen van 25mm dikte. Bij de toepassing als wand, vloer of dakpaneel worden de nadelen van massief hout zoals krimpen, zwellen en vochtopname grotendeels vermeden. Zo verkrijgen we terug bouwelementen met zeer stabiele eigenschappen.

Decleir houtconstructies magnum board 1 1

03.

Gelijmd gelamelleerd hout

Gelamelleerd hout is een samengesteld verlijmd houtproduct, dat gebruikt wordt voor draagconstructies. Hierbij is de draad van het hout in alle verlijmde delen gelijkgericht, zodat het in dit opzicht te vergelijken is met een natuurlijk massief stuk hout. Het resultaat is een houten balk, kolom of spant die in een gebogen of rechte vorm uitermate geschikt is voor het overbruggen van grote afstanden of dragen van grote lasten. Bovendien is deze toepassing energiezuinig, brandveilig en goed bestand tegen chemicaliën of vocht.

LUC2403web Medium

04.

Gelamineerd fineerhout

Net als gelamelleerd hout kan gelamineerd fineerhout (LVL) op ontelbare wijzen worden toegepast. Het verschil schuilt in de samenstelling: gelamineerd hout bestaat namelijk uit dun gerolde fineerlagen die – al dan niet kruiselings - op elkaar worden gelijmd. LVL begint waar massief hout ophoudt. Het is eveneens een milieuvriendelijke, duurzame en brandveilige keuze. Door de eenvoudige bewerkingen en het lichte gewicht kan het zonder probleem wedijveren met staal.

Decleir houtconstructies gent houtconstructies LVL binnenschrijnwerk 48

05.

I-liggers

Deze samengestelde liggers bestaan uit een boven- en onderflens in massief of gelamineerd hout en een lijf in OSB. Hierdoor kunnen de balken zelfs grotere overspanningen aan dan massief hout. Deze toepassing is geschikt voor zowel hellende als platte daken, tussenvloeren en wanden met hoge isolatiediktes. De lichtheid van het materiaal zorgt ervoor dat deze liggers uitermate makkelijk te plaatsen zijn.

Decleir houtconstructies voske kortemark houtconstructies I liggers 154

06.

HB

Houtbouw

Ook massief hout blijft zijn toepassingen vinden voor balken, kolommen en spanten zowel in woningen, carports en bijgebouwen. Alhoewel heel wat houtsoorten mogelijk zijn blijven de koplopers toch douglas en europese eik. Deze worden uit standaardsecties of uit beschikbare stammen gezaagd, geschaafd en volledig op maat gefreesd voor de meest uiteenlopende zichtbare houtconstructies.

Decleir houtconstructies houtbouwl 2015 0188 14 1